Rishikimi i Shkëmbimit BTSE

BTSE Exchange është një shkëmbim kriptovalutash i regjistruar në Ishujt e Virgjër Britanikë. Ajo ka qenë aktive që nga shtatori 2018.

Ky shkëmbim është i ashtuquajturi shkëmbim i derivateve, që do të thotë se ato fokusohen në tregtimin e derivateve. Një derivativ është një instrument me çmim bazuar në vlerën e një aktivi tjetër (normalisht aksione, obligacione, mallra etj). Në botën e kriptomonedhave, derivatet rrjedhin vlerat e tyre nga çmimet e kriptomonedhave specifike. Këtu mund të angazhoheni në tregtimin e derivateve të lidhur me kriptomat e mëposhtme: BTC, ETH, LTC, USDT, TUSD dhe USDC.

Si disa nga avantazhet kryesore me platformën, BTSE Exchange përmend se nuk ka pothuajse asnjë kohë joproduktive, se ka një motor tregtar që mund të ekzekutojë më shumë se 1 milion kërkesa për porosi në sekondë dhe se 99.9% e të gjitha fondeve mbajtur në platformë është në magazinë të ftohtë. Këto avantazhe janë të gjitha me cilësi të lartë dhe mbresëlënëse.

Rishikimi BTSE

Mbështetje për celularin e shkëmbimit BTSE

Shumica e tregtarëve të kriptove mendojnë se desktopi ofron kushtet më të mira për tregtimin e tyre. Kompjuteri ka një ekran më të madh dhe në ekranet më të mëdhenj, më shumë nga informacionet thelbësore mbi të cilat shumica e tregtarëve bazojnë vendimet e tyre tregtare mund të shikohen në të njëjtën kohë. Grafiku i tregtimit do të jetë gjithashtu më i lehtë për t'u shfaqur. Sidoqoftë, jo të gjithë investitorët e kriptos kërkojnë desktop për tregtimin e tyre. Disa preferojnë të bëjnë tregtimin e tyre të kriptove përmes telefonit të tyre celular. Nëse jeni një nga ata tregtarë, do të jeni të lumtur të mësoni se platforma tregtare e BTSE Exchange është gjithashtu e përputhshme me celularin.

Rishikimi BTSE

Tregti me levë

BTSE Exchange gjithashtu ofron tregti me levë për përdoruesit e tij. Ato ofrojnë si të përhershme (d.m.th. të ardhme pa data skadence) dhe të ardhme me data skadence. Niveli maksimal i levës për ato të përhershme dhe jo të përhershme është 100x (dmth. njëqindfishi i shumës përkatëse).

Rishikimi BTSE

Një fjalë e kujdesshme mund të jetë e dobishme për dikë që mendon tregtimin me levë. Tregtimi me levë mund të çojë në kthime masive, por – përkundrazi – edhe në humbje po aq masive.

Për shembull, le të themi se ju keni 100 USD në llogarinë tuaj tregtare dhe keni vënë bast për këtë shumë në BTC që do të vazhdojë gjatë (dmth., duke u rritur në vlerë). Nëse BTC pastaj rritet në vlerë me 10%, do të kishit fituar 10 USD. Nëse keni përdorur levën 100x, pozicioni juaj fillestar prej 100 USD bëhet një pozicion prej 10,000 USD, kështu që ju fitoni një shtesë prej 1,000 USD (990 USD më shumë se nëse nuk e kishit shfrytëzuar marrëveshjen tuaj). Megjithatë, sa më shumë levë të përdorni, aq më e vogël bëhet distanca nga çmimi juaj i likuidimit. Kjo do të thotë që nëse çmimi i BTC lëviz në drejtim të kundërt (zbret për këtë shembull), atëherë duhet vetëm të ulet një përqindje shumë e vogël që ju të humbni të gjithë 100 USD me të cilin keni filluar. Përsëri, sa më shumë levë të përdorni, aq më e vogël duhet të jetë lëvizja e kundërt e çmimit që ju të humbni investimin tuaj. Pra, siç mund ta imagjinoni, ekuilibri midis rrezikut dhe shpërblimit në marrëveshjet me levë është mjaft i rregulluar (nuk ka fitime pa rrezik).

Pamja e tregtimit të shkëmbimit BTSE

Çdo platformë tregtare ka një pamje tregtare. Pamja e tregtimit është pjesa e faqes së internetit të bursës ku mund të shihni grafikun e çmimeve të një kriptomonedhe të caktuar dhe cili është çmimi aktual i saj. Zakonisht ka edhe kuti blerjesh dhe shitjesh, ku mund të bëni porosi në lidhje me kripto-n përkatëse dhe, në shumicën e platformave, do të mund të shihni gjithashtu historinë e porosive (dmth. transaksionet e mëparshme që përfshijnë kripto-n përkatëse). Gjithçka në të njëjtën pamje në desktopin tuaj. Sigurisht që ka edhe ndryshime të asaj që kemi përshkruar tani. Kjo është pamja e tregtimit në BTSE Exchange:

Rishikimi BTSE

Varet nga ju - dhe vetëm ju - të vendosni nëse pamja e mësipërme e tregtimit është e përshtatshme për ju. Më në fund, zakonisht ka shumë mënyra të ndryshme në të cilat mund të ndryshoni cilësimet për të përshtatur pamjen e tregtimit sipas preferencave tuaja.

OTC-tavolinë

Le të themi se ju mbani një sasi shumë të madhe të një kriptomonedhe të caktuar. Ju dëshironi ta shisni atë shumë. A duhet ta bëni këtë në një platformë të rregullt tregtare si gjithë të tjerët? Ndoshta jo. Një nga arsyet e shumta për ekzekutimin e tregtive të mëdha jashtë tregut normal është se tregtitë e mëdha mund të ndikojnë në çmimin e tregut të kriptos përkatëse. Një arsye tjetër, e cila lidhet me sa më sipër, është se libri i porosive mund të jetë shumë i hollë për të kryer tregtinë përkatëse. Një zgjidhje për këto probleme është ajo që ne e quajmë OTC-trading ( Over The Counter ).

BTSE Exchange ofron tregtimin OTC, i cili mund të jetë i dobishëm për të gjitha "balenat" atje (dhe ndoshta edhe për të gjithë "delfinët").

Tarifat e këmbimit BTSE

Tarifat e tregtimit të këmbimit BTSE

Sa herë që vendosni një porosi, shkëmbimi ju ngarkon një tarifë tregtimi. Tarifa e tregtimit është normalisht një përqindje e vlerës së urdhrit të tregtimit. Shumë shkëmbime ndahen midis marrësve dhe krijuesve . Marrësit janë ata që "marrin" një porosi ekzistuese nga libri i porosive. Prodhuesit janë ata që shtojnë porosi në librin e porosive, duke krijuar kështu likuiditet në platformë.

Kjo platformë i tarifon marrësit 0.12% për tregti për marrësit dhe 0.10% për tregti për krijuesit. Këto tarifa të marrësit dhe prodhuesit janë të dyja nën mesataret e vjetra dhe të reja të industrisë globale për shkëmbimet e centralizuara. Mesatarja e industrisë historikisht ka qenë rreth 0.20-0.25%, por tani shohim mesataret e reja të industrisë që dalin rreth 0.10%-0.15%. Sipas studimit të fundit empirik mbi këtë temë, tarifat mesatare të industrisë për marrësit e tregtimit spot ishin 0.217% dhe tarifat mesatare të industrisë për prodhuesit e tregtimit spot ishin 0.164%.

Për sa i përket tarifës së tregtimit të kontratave, marrësit paguajnë 0.04%. Por tarifat e tregtimit të kontratave nuk janë as avantazhi më i fortë i BTSE Exchange. Në këtë platformë, krijuesit paguhen për të tregtuar . Tarifat e krijuesit të tregtimit të kontratave të BTSE Exchanges janë -0.01%. Natyrisht, kjo është një marrëveshje e madhe për krijuesit në tregtimin e kontratës në këtë bursë. Ne jemi vërtet të impresionuar nga ajo. Ka vetëm një duzinë shkëmbimesh të tjera në botë që kanë tarifa negative të prodhuesit.

Krahasuar me tarifat mesatare të industrisë së tregtimit të kontratave, tarifat e ngarkuara nga BTSE Exchange janë shumë nën mesataren. Mesatarja e industrisë së tregtimit të kontratave është 0.064% për marrësit dhe 0.014% për prodhuesit.

BTSE Exchange ofron gjithashtu zbritje të tarifave të tregtimit për klientët që arrijnë vëllime të caktuara tregtimi, ose mbajnë një numër më të madh të shenjave BTSE (tokenat vendase të shkëmbimit). Këtu janë zbritjet e disponueshme të tarifave të tregtimit për tregtimin në vend (që nga 30 shtator 2021):

Rishikimi BTSE

Dhe këtu janë zbritjet e disponueshme të tarifave të tregtimit për tregtimin e kontratave (që nga 30 shtator 2021):

Rishikimi BTSE

Tarifat e tërheqjes së këmbimit BTSE

Shkëmbimi BTSE ngarkon një tarifë tërheqjeje prej 0,0005 BTC për tërheqje të BTC. Kjo tarifë është pak nën mesataren e industrisë. Mesatarja aktuale globale e industrisë është pak mbi 0,0006 BTC për tërheqje BTC, kështu që një ofertë mjaft e mirë nga BTSE Exchange në këtë drejtim.

Metodat e depozitimit dhe investitorët amerikanë

Metodat e depozitimit

Përveç depozitimit të kriptomonedhës në platformë, BTSE Exchange ju lejon gjithashtu të depozitoni monedhë fiat, si nëpërmjet transfertës bankare ashtu edhe përmes kartës së kreditit ose debitit. Prandaj, kjo platformë kualifikohet si një "shkëmbim i nivelit të hyrjes", duke e bërë atë një shkëmbim ku investitorët e rinj të kriptove mund të fillojnë udhëtimin e tyre në botën emocionuese të kriptove.

SHBA-investitorët

Pse kaq shumë shkëmbime nuk lejojnë qytetarët amerikanë të hapin llogari me ta? Përgjigja ka vetëm tre shkronja. S, E dhe C (Komisioni i Shkëmbimit të Letrave me Vlerë). Arsyeja pse SEC është kaq e frikshme është sepse SHBA nuk lejon kompanitë e huaja të kërkojnë investitorë amerikanë, përveç nëse ato kompani të huaja janë gjithashtu të regjistruara në SHBA (me SEC). Nëse kompanitë e huaja kërkojnë investitorë amerikanë gjithsesi, SEC mund t'i padisë ata. Ka shumë shembuj kur SEC ka paditur shkëmbimet e kriptove, një prej të cilëve është kur ata paditën EtherDelta për operimin e një shkëmbimi të paregjistruar. Një shembull tjetër ishte kur ata paditën Bitfinex dhe pretenduan se stablecoin Tether (USDT) po mashtronte investitorët. Ka shumë mundësi që të pasojnë më shumë raste.

Është e paqartë nëse BTSE Exchange lejon apo jo investitorët amerikanë. Ne kemi lexuar Termat dhe Kushtet e tyre dhe nuk kemi gjetur një ndalim të qartë të investitorëve amerikanë. Ne i nxisim çdo investitor amerikan që të krijojë mendimin e tyre mbi lejueshmërinë e tregtimit të tyre në Bursën BTSE.

Thank you for rating.